U wilt procederen


"Een telefonisch eerste advies is altijd vrijblijvend."

U wilt procederen

Er kunnen diverse redenen zijn om een gerechtelijke procedure te starten. Onze juristen zijn u hierbij graag van dienst. De volgende zaken kunnen redenen zijn om een procedure te starten.

  • Met het opstarten van een gerechtelijke procedure kunt u uw wederpartij tot betaling dwingen. Met een vonnis in de hand heeft u namelijk meer mogelijkheden. Bovendien is de wederpartij dan verplicht om de rente en een deel van de kosten te betalen.

  • Ook wanneer uw debiteur zich tegen uw vordering verweerd heeft en u er samen niet uit komt, kunt u een gerechtelijke procedure opstarten. Op deze wijze kunt u (indien uw vordering door de rechter wordt toegewezen) een vonnis behalen, waarmee u vervolgens via een gerechtsdeurwaarder beslag kunt leggen op het vermogen of op bezittingen van uw wederpartij.

  • Als u uw wederpartij aansprakelijk heeft gesteld voor bijvoorbeeld schade, als u een huurovereenkomst van een bedrijfspand wilt ontbinden en het pand wilt ontruimen of als u een ontbindingsverzoek wilt doen van een arbeidsovereenkomst, dan kunt u een gerechtelijke procedure opstarten.